Sidor

fredag 25 januari 2013

Florida den 24 januari: En dag på Epcot center



Orlando är ju nöjesparkernas stad med Disney World, Universal Studios, Sea World och så vidare. Disney World är i sin tur uppdelad i flera parker, Magic Kingdom, Epcot, Hollywood studios, Animal Kingdom och Disney Downtown på en yta av 5 gånger 5 kilometer. Hela Disney området med Resorts, golfbanor med mera är 10 gånger 10 kilometer. All turism och staden är mycket uppbyggd kring dessa parker.

Dessa stora parker finns inom 2 mils radie ifrån där vi hyr vårt hus. Därför bestämde vi oss att avsätta en dag för att besöka en av dessa parker. Skall man besöka alla dessa attraktioner krävs förmodligen 10 hela dagar.

Vi beslöt att besöka Epcot center, som vi  besökte 1984 och som vi kom ihåg var den vi gillad mest.

Norge fanns här med deras vikingar och stavkyrka, kan man inte slippa Norge någonstans!


A

Platsen för avfyrningen till planeten Mars.


Fyrverkeri och ljusspel som inte gick av för hackor. 

Alla dessa parker har som sista punkt på aktivitetslistan ett ljus och fyrverkeri uppvisning klockan 21:00 på kvällen och för att orka med detta (vi är pensionärer) så bestämde vi oss för att relaxa på förmiddagen för att vid middagstid åka till parken.

Det var ett mycket bra beslut för när klockan blev 21:00 var vi ordentligt trötta. Då hade vi hunnit med en resa till Mars med en rymdkapsel med allt vad det betydde. Resa i tiden från universums skapande till Bill Gates garage. Vandring i 11 länder från Kanada i väster via bland annat Norge (skall alltid vara med) i Europa och till Japan i öster. Lunch intogs i Mexico och middagen intogs i Paris varuhallar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar