Sidor

tisdag 15 januari 2013

Florida 11:e – 14:e januari Bahamas kryssning med Norwegian Sky



Nu skulle Inga och jag uppleva samma kryssning som vi gjorde för 29 år sedan. Närmare bestämt 15:e till 18:e november 1984 då vi efter kryssningen fortsatte till Key West och förlovade oss .

Att tänka sig att det var 10 år innan mobiltelefonerna, internet och PC intog våra liv så visst borde mycket vara helt annorlunda nu.

Inte en dag äldre kände vi oss när vi skulle gå ombord på båten men vissa minnesluckor konstaterade vi när vi försökte minnas hur kryssningen hade gått till för 29 år sedan, men nu skulle dessa luckor fyllas.

Den båt som vi åkte med för 29 år sedan har nog skickats till andra delar av världen för den båt som vi nu skulle åka uppfattade vi som större och 20 år nyare och att den påminde mycket om Ålandshavs stolthet Birka Prinsess.  

Om det var minnesluckor eller inte så uppfattade vi att incheckningen hade förändrats. Det första vi fick var speciella betalkort som våra ”Visakonton” knöts till samt rymde alla fakta om oss och ett foto som togs. Detta kort skulle vi använda i alla lägen när vi handlade när vi lämnade båten o.s.v.,så borde det inte ha varit för 29 år sedan.

Att säkerhetstänkandet också har förbättrats var helt klart, innan vi lämnade hamnen måste alla passagerare vid en given tidpunkt samlas vid sin respektive livbåt som skulle användas om båten skulle sjunka. Det kändes betryggande.

I övrigt kändes allt som för 29 år sedan, drinkarna, fotografering med Miamis skyline som bakgrund, den härliga karibienatmosfären, den romantiska hytten, strandhugget på den öde ön Great Stirrup cay, stadsvandringen i Bahamas största stad Nassau, frukostarna och middagarna på båtens olika restauranger, kvällarnas shower i salongen Stardust, stunderna vid pianobarerna, med andra ord vi stormtrivdes nu lika mycket som för 29 år sedan. 

Det var varmt i Nassau under stadspromenaden, lite vätska skadade inte.

Inget hade förändrats varken Miamis skyline eller Inga

En dag på samma ö som för 29 år sedan Great Stirrup cay, men oj vad ön hade blivit tillrättalagd för kryssningsgästerna. Det var genuinare då.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar