Sidor

torsdag 17 januari 2013

Florida 16:e januari: En dag vid havet



Idag fick Inga ledigt från golfträningen av mig (managern) för att koppla av med en dag vid havet. Vi hade fått tips om att Orlanodborna åker till Cocoa Beach vid atlantkusten när de vill bada i havet. 

Dock ville jag kolla upp möjligheterna vad Annika Sörenstams Academy har för faciliteter som skulle kunna hjälpa Ingas utveckling som golfare. Hennes Academy ligger bara en mil från där vi bor.
Efter lite letande fann vi med hjälp av Google Map hennes golf-academy. Academyn var omgiven av en urtjusig  golfbana (greenfee 100 dollarfick vi veta). När vi gick in i bygganden som var själva Academyn blev vi mottagna som hedersgäster. En kille visade oss runt i träningsanläggningen (all utrustning för att analysera av svingar o.s.v.) samt avdelning där många av hennes pokaler var utställda.

Golfbilar med Annikas logga.


En av anläggningens rum med utrustning att specilstudera en spelares golfslag m..m.  
Nytt
Entrén till anläggningen, svenska penseér i rabatten det kanske Annika hade fixat för det har vi inte sett på andra håll här i Florida 

Efter Annika besöket drog vi öster ut till Cocoa Beach (ligger alldeles intill Cap Canaveral och Kennedy space center) , en timme tog det innan vi kunde sätta fötterna i sanden och vattnet. Lite bortskämda av det varma poolvattnet hemmavid, har gjort att 20 grader är för kallt för ett dopp. Promenaden i vattenbrynet och tre timmars solande på den härliga stranden var ändå en höjdare.
Denna del av stranden tillhör Cap Canaveral, trodde tidigare att det var namnet på NASA:s rymdraketavfyrningsbas men det var också en ort med fin badstrand.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar