Sidor

tisdag 22 januari 2013

Florida 17:e – 18 januari: Besök hos Pearle och Wilson



När vi träffade Pearle och Wilson i mellandagarna bjöd de in oss att besöka dem där de bor här i Florida. De bor i något som heter Citrus Springs som ligger 2 timmars bilresa norr om Orlando och inte långt från Mexikanska golfen. De hade gästrum i sitt hus så de bad oss att även övernatta hos dem.
Återigen med ”Google maps” hjälp navigerade vi oss direkt till deras hus. Huset låg lite i utkanten av en mindre stad som hette Beverly Hills och låg ganska ensamt i en skog tillsammans med några andra hus.


 Vi togs emot med öppna armar. De berättade att de tillbringar vintrarna här i Florida. De reser med bil de 300 milen från Kanada någon gång i november och stannar kvar tills i början av april. Alla dessa pensionerade amerikaner (de är miljontals) som bor i norra USA eller Kanada och bor här i Florida på vintrarna kallas ”Snowbirds” berättade de.
De hus som de nu bor i köpte de för 6 år sedan. Innan dess hade de ägt ett annat hus i 15 år i ett fritidsområde som med kanaler var ihopkopplat till Mexikanska golfen. Det området hette Homosassa. De berättade också att huspriserna har mer än halverats efter det att de köpte huset 2007 på grund av finanskriserna och att det finns hur många hus som helst till försäljning till oförskämt låga priser.

Andra dagen hade de planerat för oss att på förmiddagen åka runt och visa vad som fanns i omgivningarna samt att på eftermiddagen Wilson, vännen Jack, Inga och jag skulle ta en golfrunda på golfbanan Twisted Oaks Golfclub. Både Wilson och Jack har spelat golf sedan de var 20 år och har också varit golfinstruktörer så både Inga och jag var lite skraja vad de skulle säga om vår hemmagjorda stil. Vi behövde inte vara oroliga trivsammare personer än Jack och Wilson är svårt att hitta, vi fick många goda råd av dem och framför allt att man skall spela avslappnat. Wilson menade att han förbättrat sitt spel med åren tack vare att han lärt sig spela mer och mer avslappnat med tiden.  Han sa hela tiden ”You should be relaxad” och det hjälpte, de sista nio hålen var det bästa jag spelat under hela Floridaresan.

En bild från rundresan nära det ställe de bott tidigare.

Det fanns även apor där några hette Inga och Calle


Golfbanan hette Twisted Oaks,  "Snedvridna ekar" det passade bra ihop med golfande Ekblomar.
På kvällen hade Pearle bjudit hem Jacks fru Jane på middag och ville att även vi skulle stanna på middagen och sova över en natt till. Det blev en trevlig kväll att höra deras berättelser. Jack och Jane hade bott på många ställen i USA men bor nu också på vintrarna här i Citrus Springs.

Det som också är gemensamt med dessa ”Snowbirds” är att de jobbar som volontärer. Både Pearl och Wilson hjälper till på ett sjukhus och det har visat sig att flera vi träffat på golfbanorna berättar samma sak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar