Sidor

torsdag 17 januari 2013

Florida 15:e januari: Tillbaka i vardagen igen efter kryssningen


Då var vi åter tillbaka i vardagen igen. Vädret fortsätter att vara högsommar men nu börjar prognoserna på TV tala om att det högtryck som legat över Florida i två veckor skall ge vika och kallfronterna från norr (minusgrader i New York) skall i slutet av veckan börja styra vädret även här i centrala Florida. 

Dock inte lika kallt som i Sverige som vi kunde se i det mail (vit snö) som Annika skickade oss från Brunnby där hon hade tagit kort när Grillby Rör höll på att installera den nya vedpannan.
Annicas bild från Brunnby och installation av nya vedpannan. Micke Rundgren lyfter ned pannan.

Vardagen betydde golf, Inga var återigen med i Scramble tävlingen (start klockan 8:00 på morgonen) för ”äldre USA damer”. Denna gång blev prissumman ännu större än förra gången då hon nu tog hem priset ”närmast hål”. Att hon har så stora framgångar börjar jag nu förstå när hon berättar att många av spelarna i tävlingen har fyllt 90 år.

Som manager för Inga bokade jag ännu en golfrunda på eftermiddagen för att slipa en del detaljer på hennes inspel, då jag ser möjligheterna att hon kan tjäna ännu mera pengar på sin golf. Det blev en härlig runda i 30 graders värme på en kuperad golfbana som hette Sanctuary.
Inga stolt efter att bollen hamnat i hål efter ett fint inspel.


Vi fick också ägna mycket tid att i efterhand betala vägtull för resan från Miami till Orlando. När vi skulle åka av Turnpiken som motorvägen heter hade vi inga kontanter utan tänkte betala de 15 dollarna med kort, men det gick inte och den äldre mannen vid vägtullen blev upprörd för han tyckte att det borde vi veta. Efter 5 minuter hade han skrivit ut en lapp hur vi kunde betala avgiften i efterhand. Det skulle ske inom 10 dagar med postcheck i ett kuvert som måste utfärdas genom ett postkontor som har öppettider mitt på dagen. 

Byråkrati och gammalmodigt tillvägagångssätt finns även här men det gör inget för vi har mycket tid som pensionärer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar