Sidor

fredag 4 januari 2013

Florida 2 och 3:e januari 2013 Inte lätt att ta sig över gatan.



Ingas hår har blekts i Floridasolen och färgen behövdes förbättras. Inga hade fått syn på en damfrisörska tvärs över vägen där vi bor. Vägen är ”Väg 27” en sexfilig landsväg med trafikljus och för det mesta alla filer fyllda med tung trafik. Den skulle vi tas oss över.

Övergångstället vi tog sikte på hade många instruktioner (se bild). Vi tryckte på knappen enligt instruktion och bilarna fick rött ljus. Gångskylten visade att vi kunde gå och räknade ned att vi hade 30 sekunder på oss att korsa vägen. Vi hann i god tid komma över vägen innan alla bilar återigen fyllde vägens alla filer.



I Europa har vi förmodligen standardiserade varnings och påbudsskyltar, här i Florida är det inte så. Här är det ofta skyltar med text som ger varningar och påbud (olika från gång till gång) men ibland även med bilder som man aldrig skulle kunna tänka sig i Europa.

Det har som sagt blivit rätt mycket bilåkande mestadels till affärer och golfbanor, redan har vi kört upp två tankar bensin och under den tiden har vi inte sett en enda rondell. Det är en stor saknad.

Istället är det här löst med trafikljus eller i mindre fyrvägskorsningar ”STOP ALL-WAY” där den bil som stannade först i korsningen skall köra först och så vidare. Det flyter inget bra, fram med rondeller är mitt budskap, jag saknar dom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar