Sidor

måndag 14 januari 2013

Florida 11:e januari På väg till Miami och kryssning



Idag kom vi att tillbringa 6 timmar på Floridas vägnät. Vi är nämligen på väg till Miami för en fyra-dagars kryssning till Bahamas, presenten som Inga fick på sin 65-årsdag av alla fyra sönerna.
Väg 27 som passerar alldeles där vi bor går hela vägen ner till Miami och sträckan uppskattar vi är 35 mil när vi räknar om amerikanska miles till svenska mil.

Tidigare när vi åkt här i Florida så har jag upplevt att har det inte varit bebyggelse så har landskapet man sett varit träsk eller lite halvdjungel men nu fick vi uppleva även en annan natur. Minst 25 mil av sträckan var bördig åkermark. Var det inte apelsinodlingar så var det något grönt som de planterade som vi inte ännu kommit på var det är. Det kommer vi att forska vidare om. 

Det verkar som att de just nu skördar apelsinerna (vet inte om de kanske gör det året runt) då lång-lång tradare kommer lastade med enbart apelsiner. De är något större än Wegemans sädeskärror hemma i Brunnby.
En last med färska apelsiner. Lastbils hytten fick inte ens plats på bilden.

.
Återigen visade Inga på stor kompetens på kartläsning. När vi kom till Miamis utkant var det fortfarande tre mil kvar till färjeläget. Utan GPS (kartan var en liten reklamfolder) så snirklade vi oss utan felkörningar genom Miamis finmaskiga och trafiktäta vägnät till hamnterminal C:s parkeringshus där vårt kryssningsfartyg Norwidgen Sky låg och väntade.
Att Norge skall vara med överallt men kaptenen var svensk.


 Bedriften kanske inte var så stor, Tobias och Peter körde också bil till Miami och övernattade på hostel på Miami Beach:s Strip och på dem verkade det som att det endast fanns en stor landsväg dit och att det inte gick att köra fel.
Vår Toyota Yaris instrumentpanel visar 82 grader Farenheit (28 grader C)  samt en hastighet på 70 miles/hour (115 km/timmen) när vi närmade oss Miami.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar