Sidor

torsdag 8 juli 2010

Vi lämnar landet

Resväg Onsdagen den 7:e juli
Det blev tidigt, det skulle garttas, Carin fyllde år, hur många visste ingen.

Med och grattade var även Alexander 4 år och Olivia 2år. Pappa Martin och mamma Jessica lämnade dem hos mormor när de åkte och jobbade så vi fick ett kort ögonblick med dem också.




Vi hade tänkt komma ända till Gronningen i Holland denna dag med det blev inget av. Allt tog så mycket längre tid.

Först och främst var det så trevligt på Carins födelsedagsfest med spettekaka och allt, så vi blev kvar där hela förmiddagen. Sedan fick vi för oss att uppdatera ”Navigatorn” TomTom och det var inte lätt. Vi gav upp 5 gånger men sen helt plötsligt efter en timme måste en högre makt ha infunnit sig och TomTom var uppdaterad med många nya vägar.

Nästa stora tidsslukare var kön i Rödby i väntanpå färjan. En timme sa killen i luckan. Det blev drygt det dubbla. Bilden ovan var utsikten under den tiden. Då bestämde vi oss att det inte skulle bli någon Gronnigen den kvällen utan genom att läsa igenom en bok över alla Tysklands campingplatser som vi fick på färjan bestämde vi att det skulle bli Wulfener Camping två mil söder om Puttgardens färjeläge.




Det visade sig vara en jättecamping. Alla hade Klosetröjan på sig och tyska flaggan målade på kinden. Flera storbildskärmar i tält hade satts upp.

I ett av dessa stod jag lite försynt och höll på Spanien. Vilken andra halvlek, det bästa jag sett sedan Maradonas och Peles dagar (jag har varit med länge). T.o.m. tyskarna applåderade Spaniens spel och insåg att de förlorat mot ett bättre lag och verkade inte allt för nedstämda. Lite glad i hågen efter öl och ”segern” gick jag till husbilen där Inga satt och läste en bok och som ända person i hela detta land (90 miljoner innevånare plus ett stort antal turister) inte hade någon aning hur det gått i matchen och knappt inte ens visste att det hade spelats en fotbollsmatch och att det finns något som heter VM. Så det kan vara när man är sugen att diskutera matchen med en som kan svenska..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar