Sidor

söndag 18 juli 2010

En whiskydag

Färdväg lördagen den 17 juli

Denna dag blev en whskydag som blev betydligt lugnare än dagen innan. När vi drog från S:T Andrews klockan 22:00 gällde det att hitta en camping. Alla campningar nära S:T Andrews var fullbelagda men vi hade tur på en camping där vi fick ställa oss på husets gårdsplan om vi klarade oss utan el, och det gjorde vi gärna. När vi vaknade var utsikten fantastisk i solskenet.

Nu drog vi mot Highlands. Vi hade sett i en broschyr sett att Famous Grosse har sitt destillera i en ort nära Perth. Dit ställde vi kosan och efter 2 timmars resa på smala, slingriga, krokiga vägar var vi där. Men då visade sig att någon hade läst fel på kartan, det här var Dewars. Deras mest kända whiskymärke är White Label samt en singelmalt kallad efter orten Aberfaedy.

Det var inte fel att komma hit för rundturen var otrolig intressant och provsmakningen var inte sämre.

Inga bland ekfaten.

Provsmakning förstås. Du har vi en ny favorit som inte är så rökig.

Ett köp av deras 12 åriga "Aberfeldy single malt” var ett måste, det kommer vi att läppja på under kalla vinterdagar.

Killen i kilt som guidade oss runt.

Nu gick färden mot norr igen och Inverness och en ny camping. Vi hamnade mitt i obygden, mer obygd än i Brunnby och kallt var det. Vi stängde dörrar och drog ner rullgardin och tittade på två delar av danska kriminalaren ”Mordkommisionen” . Efter det hade Inga svårt att sova.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar