Sidor

onsdag 14 juli 2010

Colchester

En dag i Colchester

Fortfarande toppväder i södra England så vi stannar en dag här för att kunna bada innan ovädret i Skottland väntar.

Vi cyklar in till Colchester centrum 3 km från campingen. Vi kör med navigatorn inställd på cykeltur men i en rondell kom vi tydligen fel och helt plötsligt är det 5 km till centrum fast vi cyklat flera kilometrar i uppförbacke. Surt!

Vi fick ändå vår belöning när vi nådde centrum, en gammal stad med gammal borg och ett café med anor där vi intog kaffe med bakelse. Skor köpte vi också, engelsmännen har anammat som vi att ha öppet även på söndagar.

När vi skulle tillbaka till campingen tog batteriet slut i navigatorn men med hjälp av flera stadsbor nådde vi tillbaka till campingen.

Eftermiddag tog vi husbilen till en strand två mil söder Colchester. Efter lite problem med parkering hann vi just ut i vattnet innan det försvann i ebb. Det vi hann med var två dopp.

Jag är alltid imponerad av engelsmännens badhytter (max 10 kvadratmeter) som finns på alla ständer. Inga frågade en person i en hytt och han sa att han köpt den för dyra pengar. Man har bord och stolar där för badlivet men det var förbjudet att övernatta i dem.

På kvällen var det åter cykeltur till staden och en pub för att se VM-finalen. Inga var också med!!!

Vi hittade en pub med storbild och ytterligare 10 TV-skärmar. Här skulle det bli stämning trodde jag. När matchen startade var det vi två och fryra personer till. som satt där och glodde. Under kvällen anslöt ytterligare två trötta personer.

Maten var suverän och billig, matchen sisådär vilket även Inga mycket riktigt intygade. Rätt lag vann och jag har blivit ett riktigt fan av Ignesta. Han måste just nu vara världens bästa lirare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar