Sidor

onsdag 28 juli 2010

Farväl Esbjerg

Färdväg onsdagen den 28 JuliIdag lämnade vi Esbjerg som vi blev förtjusta i. Dels var det den bästa campingen efter Hoddom Castel i Skottland. Allt var tipptopp, nära staden och stranden, hade alla faciliteter t.o.m. WIFI som öppnar världen även under semestern med svenska nyheter, TV-program, väderkoll etc. Vädret var även bättre än i Sverige (enligt rapporter) och det har vi förmodligen inte haft tidigare under resan.

Målet för dagen är att vara mitt ute i Kategat i och med att vi beställt färja från Fredrikshamn klockan 22:30 med ankomst i Göteborg 02:00. Vi sparade drygt en tusenlapp på att inte åka under dagen.

När det gäller priset på diesel är det billigast i Danmark. Vi betalade 10,20 svenska kronor per liter. I England tankade vi en gång för 14.00 kronor. Se vad priset är i Sverige när vi kommer till Göteborg?

När vi kommer fram till Göteborg övernattar vi i husbilen hos Ingas bror Sune. Han har öppnat sin "trädgård" för vår husbil.

Utöver resan genom Danmark hann vi även med en golfrunda vid Hadsund som låg i närheten av Ålborg.
Här ser vi Inga dansa balett efter ett bra utslag på ett par tre hål. Mitt slag var ännu lite bättre, tre meter från hål. Det är på tee som Inga står, greenen är den som syns långt där borta.


Golfbanan låg fint belägen på en höjd med en fjord nedanför. Den var ganska nyanlaggd, invigd 2007. Den var utmanande men många av hålen var trånga med många träd som träffades titt som tätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar