Sidor

torsdag 15 juli 2010

Regnigt Edinburgh

Färdväg den 14 juli

Vi hade räknat med dåligt väder, men inte detta. När vi lämnar Hodden Castel har nattregnet upphört och solen brutet igenom.


Vi fixar husbilen, tömmer toaletten och avfalsvattnet, fyller på vattentanken med rent vatten och tvättar den utvändigt i spökslottets skugga. Kan det kännas bättre?

Nu har vi kosan mot Edinburgh och när vi kört några mil och passerat skylten mot Lockerbie (känt för den tragiska flygolyckan) dyker mörka moln upp. Fem minuter senare öppnar sig himlen och regnet öser ned som sedan fortsätter hela dagen.

Vi hittar en fin camping 3 kilometer från stadens centrum och alldeles bredvid havet, till vilken nytta i detta väder?

Vi trotsar ovädret för vi var beredda på det.

Vi tar bussen ned till stan, men vi ser inget då dimman med regnet ligger tätt.

Trots det hittar vi vårt mål "gatan Royal mile" i dimman och besöker intressanta affärer och ett whisky museum. Ser även skottar som blåser säckpipa för eminenta gäster.

Vi hitter också en pub efter gatan för att komma undan regnet och träffar där ett trevligt par (Inga slänger ut sig en fras så klart om det är svårt att välja maträtt de vill ha) från Virgina i USA som vi sitter och pratar med över en timme.

När vi skall tillbaka till campingen med buss öser regnet ned och under den korta promenaden blir vi dyngsura i 10 graders värme.

Vad har vi bytt till? för vädret i Sverige, vad vi sett på SMHI siten, är "torrt och övervarmt".

1 kommentar:

  1. Hej Calle och Inga! Vi följer er blogg med stort intresse. Den 14 augusti bär det iväg för oss också till Skottland, men utan golfklubbor!
    Stor kram Maina och Frank

    SvaraRadera