Sidor

söndag 4 juli 2010

Avresedag

Resväg 3 juli






En tuff dag
Det blev en tuff avresedag.först städning efter fest för Fjärdhundra förskola. Fixa städning i farmors hus för eventuella sommargäster, klippa gräsmatta, packa husbil men efter mycket pustande i värmen (+28 grader) bar det av med mål Bjärtorps slott på Varaslätten.


Det var fascinerande när vi stannade i Arboga för en glasspaus och kom ut från OK-macken när värmen vällde över en, det var precis som i Thailand eller Saudiarabien.

Grödan såg inte rolig ut för bönderna från Köping till Mariestad, det var missväxt av all tidigare blöta, Wegemans gröda hemma hos oss var vida överlägsen. Det var först på Varaslätten som man såg liknande fält.

Vad vindkraften tagit fart, vid nya motorvägen förbi Götene såg vi 17 vindkraftverk samtidigt och de var riktigt bamsiga, det var mäktigt.

Första regnet kom vid Hova lite ovanligt för oss t som kommer från östra Sverige och solsidan.

När klockan var 20:00 nådde vi vårt mål Bjärtorps slott trötta och hungriga. Snabbt ombyte i husbilen och fräscha gjorde vi entré i slottsmiljö 5 minuter senare och vilken miljö.

En trerätters middag med utsökta viner, vi njöt. Därefter kaffe och en Grönstet ftill Inga och en Laphroig till mig, vi satt och njöt på slottsaltan i 20 graders värme ända fram till klockan elva.

Det var fulländad julklappspresent Patrik, vi njöt.verkligen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar