Sidor

onsdag 26 december 2012

Florida 23 december: Julhandla mat i Florida




Nu skall vi fylla kylskå pet med onyttiga saker för att grabbarna skall känna sig om hemma när de kommer imorgon. Så här långt har vi endast gå tt i matvaruaffärernas grönsaks- frukt och nötvdelningar. På kartan hittade vi ett stort köpcenter som lå g i stadsdelen Kissimmi söder om Orlando Downtown. Efter 40 minuters bilkörning nå dde vi köpcentrat, stora lokaler var det men det visade sig att alla butiker i gallerian var tomma förutom n ågra klädbutiker som var av typ "rearea-affärer". Förmodligen har kundunderlaget försvunnit och att bostadsområ det runt köpcentrat f ått ny befolkning av nyamerikaner som har mindre pengar. Det som p talade det var att alla pratade spanska och alla skyltar var p spanska och engelska.

Matvaruaffären som vi hittade 10 minuter därifrån var av hög klass och som vår "Coop forum affär" hemma i Enköping gånger 5.


Nu gällde det att hitta saker för julbordet. Det blev prinskorv, kanske inte helt men ändå , något som liknade julskinka men inte ändå , köttfärs som kan bli köttbullar o.s.v.. Vi hittade även saker som vi inte trodde vi skulle hitta, Gevalia-kaffe från Gävle (väl dokumenterat på  förpackningen) som en demonstratis serverade, Wasabröd kunde vi även köpa.

När vi lämnade butiken hade vi minst 10 plastkassar med varor men det är inte så farligt som det låter då det lägger i två, tre varor i varje kasse. Systemet med kassar är helt olikt Sverige. Kassören lägger varorna direkt i kassarna som finns på en kassekarusell. Därifrån tar kunden kassarna och lägger dem direkt  i kundvagnen. Kundvagnen kan man sedan lämna vid bilen då butiken har löpare som hämtar dem och ställer dem i butiken. En helt annan process än vad vi har i Sverige eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar