Sidor

onsdag 26 december 2012

Florida 22 december Första riktiga golfrundan.




De kalla vädret består men det är skönt ändå när solen skiner och det är vindstilla.

Idag skulle det spelas golf på riktigt. Vi for till biblioteket för gå in på golfsiten "Golfnow.com" för att boka tid på golfbanan Ridgewood. Vilken "site", lediga tider kom direkt upp för banan och till vår stora glädje visade det sig att efter klockan 13:00 var priset 25 dollar per spelare. Vi slog till direkt och bokade och betalade genom hemsidan.

Sedan hem för lunch, livingfood mat förstås, börjar inse hur gott det är (speciellt "babyspenat") och vad praktiskt det är när man vill ha snabblunch. In med golfklubborna i bilen och iväg till golfbanan som låg 10 minuters biltid (avstånd anges alltid hur lång tid det tar med bil) från där vi bor.

Vilken golfbana, här ligger "Orresta" i lä med hästlängder. Greenerna är som "sammetsmattor", fairways som våra greener,  bunkrar med sand som på Gotlands finaste stränder och vyerna kring banan är som man tidigare bara sett på vykort. Splitter nya gofbilar för varje spelare och detta endast för 170 svenska kronor per runda. Med andra ord upplagt för en perfekt golfrunda i 20 graders värme och strålande sol.



Uppvärmning på puttinggreen och ut på första tee efter några reglerade uppvärmningssvingar. Vad händer, första slaget en ordentlig "duff" 10 meter,  mulligan längre men i ett vattenhinder. Enda trösten är att det är bara Inga som är i närheten.


De efterföljande 17 hålen följer samma mönster samtidigt som min medspelare spelar som en gud, och spelat bättre än någonsin 103 slag på denna svåra bana. Golf kan vara riktigt tungt emellanåt vad hjälper då att allt annat är perfekt, men som golfare vet man det kommer en ny runda och dååå....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar