Sidor

lördag 22 december 2012

Florida 20 dec. Engelsk inbiten golfare


Fastighetsskötare och golffantast


För att nå omvärlden besökte vi stadsdelens bibliotek,  det skulle vara  idealiskt promenadavstånd på 2 km dit, men det finns inga trottoarer och det är en livsfara att ge sig ut på Floridas vägsytem.

Det var härligt att läsa lite mail och kolla på svenska nyheter, de är så att man känner lite  av abstinensbesvär att inte få sitta vid en dator, men det kanske skall vara så som pensionär i Florida, det är en i mitt sällskap som tycker så.

Det blev åter en runda golf på eftermiddagen. Det var amerikansk pensionärsgolf, golfbanan i stadsdelen där vi bor är en par, 9 hålsbana utan vatten och bunkrar. Man måste åka golfbil så rundan avverkas på 50 minuter. Vet inte om det kan kallas golf.

Dags för första golfrundan, men .....


Våran fastighetsskötare som förresten fixade ett nytt kylskåp då det gamla hade konverterat till frysbox och all mat blev till is, var en inbiten golfare från England.
Han hade inte mycket övers för amerikanska medelgolfaren, han menade att de har ingen golfetik alls och uppträder arrogant och så fuskar de också. Det var perfekt att träffa honom, han gav oavbrutet golftips i en halvtimme (det gick inte att avbryta honom), bland annat golfsiten "golfnow.com" där man kan boka tid som på golf.se hemma i Sverige. Skillnaden är att priserna är varierande under dagen och beroende på väder och om man bokar in sig på en tidigare tvåboll kan man få en mycket lägre greenfee. Det är som "oljespotmarknaden" man känner sig lite som en börshaj bara man kunde sitta uppkopplad hela tiden, men det är man ju inte. Annars vilken pensionärslycka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar