Sidor

lördag 22 december 2012

Florida 21:a december. Vintern har kommit


Vintern har kommit 

Nu har vintern kommit till Florida 48 grader Fahrenheit vid middagstid, igår vår det 82 grader. Sitter hela tiden med miniräknaren och räknar ut hur många Celsiusgrader det är (en perfekt pensionärssysselsättning). Formeln är: antalet Farenheitsgrader -32  x (5 / 9). Jag fick det till cirka 18, 888 celsiusgraders skillnad.

Vinter och jul här i Florida verkar vara något stort. I vårt kvarter har alla julpyntat, och hur de har julpyntet, bifogar några bilder från våra närmaste grannar. Vi har också försökt som ni ser på en utav bilderna.

Vi var på utflykt till en outlet några mil härifrån och alla Orlandobor hade nog samma idé i vinterkylan, det var "Heavy traffic". Det är sista vardagen innan jul men tydligen är det som hemma att allt är öppet fram t.o.m. julafton. Däremot verkar det vara stängt överallt juldagen så vi måste nog tänka på att proviantera mat så att inte grabbarna behöver leva på "Livingfood" när de kommer på julaftonkväll.

Det här med en vit jul måste vara något som man har mindervärdeskomplex för här, för överallt spelar de låten "White Christmas".Jag har dock ännu ingen längtan till det.


1 kommentar:

  1. Det låter som ni har det bra! Intressant system med greenfee, dom har verkligen taigt det med utbud och efterfråga till sin spets i USA.

    Ser fram emot att komma imorgon!
    /Peter

    SvaraRadera